Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lehel Melody Tánc-Sport Egyesület

LEHEL-MELODY Tánc - Sport Egyesület

 Négy évtizedes tevékenységük során célul tűzték ki a fiatalok egészséges életmódra nevelését, viselkedéskultúrájuk fejlesztését közösségi formában, ahol fellépési és versenyzési lehetőséget is biztosítanak számukra.

A hazai fellépéseken túl a csoport többször járt külföldön, nemzetközi táncversenyeken. Szerepeltek nagyszínházi produkciókban is.

Rendszeres tánciskolai oktatással, versenytánc - képzéssel, formációs táncok készítésével, bemutatásával foglalkoznak. Nyaranta társastánc tábort és edzőtábort szerveznek.

A klub 20 éves évfordulójára Kiváló Együttes címet kapott.

1969-ben alakult Jászberényben a LEHEL Társastánc klub Bagyari Ildikó vezetésével és a Hűtőgépgyár támogatásával. Ekkor formációs táncokkal foglalkoztak. Dr. Mák Lászlóné már versenytáncokat is tanított. Legeredményesebb párosa az “A” osztályos Molnár József és Molnár Anna testvérpár volt.

1976-ban Molnár Anna vette át a klub irányítását és éveken át Molnár Józseffel közösen tanítottak és neveltek sikeres versenyzőket. Móczó János és Rácz Éva, Hanuszka József és Móri Krisztina “A” osztályosok lettek, Ézsiás Tamás és Zsótér Anita csúcsosztályos “S” kategóriáig jutottak el. A klub élvonalából többen tánctanári képesítést szereztek.

1989-ben Szolnokon megalakult a Pelikán Táncklub, 1994-ben a Melody Táncklub Molnár Anna vezetésével.
1998-ban a LEHEL táncklub a Miskolci Formációs Táncfesztiválon II. helyezést ért el. Ez évben Molnár Anna és Molnár József Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért díjat vehettek át.

2001-től LEHEL-MELODY TSE néven a szolnoki és a jászberényi csoport egyesületként működik.

Honlap: http://lehel-melody-tse.hu/

Képek: XVII. Társastánc Gála 2011. július 30. (szombat), Jászberény, Szabadtéri Színpad.

http://jasznaplo.hu/galeria/tanc-2011/tarsastanc-gala-2011